Informative World

Gouverneur Van South Dakota Daagt Legalisatie Van Wiet Uit

Content

“Zelden krijgen we de kans om een ​​wet uit te vaardigen en weten we niet zeker wat onze kiezers ervan vinden. Hier weten we het.” Maandag sprak gouverneur Kristi Noem van South Dakota zijn veto uit over een wetsvoorstel dat de industriële hennepproductie legaal zou maken in de staat. De laatste tijd heeft ze artikelen over het onderwerp gepubliceerd in de reguliere media, eerst op de Argus Leader. Nu heeft gouverneur Noem haar boodschap by way of de Wall Street Journal naar een veel groter publiek gebracht en heeft ze uitgelegd waarom ze de legalisering van industriële hennep in haar staat niet zal steunen.

 • Licentiehouders moeten een plan overleggen voor de sanering of verwijdering van niet-conforme industriële hennep.
 • De rechters wijzen er ook op dat amendement A zelf hennep definieert, een niet-psychoactieve variëteit van hashish met een minimale hoeveelheid THC, in tegenstelling tot marihuana.
 • “We moeten manieren vinden om onze households te versterken, en ik denk dat we een stap terug doen in die inspanning. Ik ben ook erg teleurgesteld dat we de staatsregering met miljoenen dollars aan kosten zullen laten groeien voor de openbare veiligheid en voor het opzetten van dit nieuwe regelgevingssysteem.”

Het amendement schrijft ook voor dat de wetgever tegen 2022 een systeem voor regulering van de teelt, verwerking en verkoop van hennep moet uitwerken, samen met een systeem voor het verlenen van how often should you dose with cbd oil vergunningen en regulering van marihuanabedrijven. Noem merkte op dat ze uit een boeren- en veeteeltfamilie komt en zei dat ze de wens voor een nieuwe contante oogst voor de staat begrijpt.

Denver-stemmingsmaatregel Zou De Cannabisbelasting Verhogen

Noems vastberadenheid om amendement A te blokkeren, leek meer te worden gedreven door haar anti-potvooroordelen dan door haar vastberadenheid om de duistere regels voor amendementen op de staatsgrondwet te handhaven. “Ik was persoonlijk tegen deze maatregelen en ben ervan overtuigd dat ze de verkeerde keuze zijn voor de gemeenschappen in South Dakota”, zei ze nadat de kiezers de twee marihuana-initiatieven hadden goedgekeurd. “We moeten manieren vinden om onze households te versterken, en ik denk dat we een stap terug doen in die inspanning. Ik ben ook erg teleurgesteld dat we de staatsregering met miljoenen huile cbd pourquoi dollars aan kosten zullen laten groeien voor de openbare veiligheid en voor het opzetten van dit nieuwe regelgevingssysteem.” Volgens de rechtbank dwong het combineren van de hennep- en medicinale marihuana-bepalingen met bredere legalisatie kiezers die voorstander waren van een of beide kleinere wijzigingen om ook recreatief gebruik goed te keuren. Die bezorgdheid lijkt grotendeels misplaatst in de context van de verkiezingen van afgelopen november, aangezien South Dakotans tegen amendement A konden stemmen terwijl ze voor Maatregel 26, het medische marihuana-initiatief, stemden, zoals velen van hen deden.

 • Deze inspectie verifieert de GPS-coördinaten van de teeltlocaties en het beplante areaal of vierkante voet.
 • “Ik twijfel er niet aan dat het normaliseren van hennep, net als het legaliseren van marihuana, deel uitmaakt van een grotere strategie om de handhaving van de drugswetten te ondermijnen en gelegaliseerde marihuana onvermijdelijk te maken”, zei Noem in een verklaring bij haar veto.
 • Noem wil ook dat de velden en hennepfaciliteiten worden doorzocht en geïnspecteerd door wetshandhavers.
 • De gouverneur sprak vorig jaar zijn veto uit over een wetsvoorstel om hennep te legaliseren en maakte duidelijk dat ze van plan was dit jaar een veto uit te spreken over het voorstel, omdat het zou kunnen leiden tot de legalisering van marihuana.
 • De hoop op legale hennepproductie in South Dakota kwam tot stilstand toen gouverneur Kristi Noem zijn veto uitsprak tegen een wetsvoorstel dat was goedgekeurd door de wetgevende macht van de staat.

House Bill 1191 om “de groei, productie en verwerking van industriële hennep en afgeleide producten in de staat te legaliseren” ging door het Republikeinse Huis en de Senaat van South Dakota, niet alleen met steun van cannabisactivisten maar ook van de South Dakota Farmers’ Union. Het Huis kreeg twee derde van de stemmen om het veto van de gouverneur op te heffen, maar de Senaat niet. Als reactie hierop heeft het Office of the General Counsel van het Amerikaanse ministerie van landbouw (“USDA”) op 28 mei 2019 een memorandum uitgegeven met belangrijke juridische adviezen die bedoeld zijn om de industrie en lokale overheden te begeleiden en richting te geven. Na publicatie van USDA-voorschriften voor de nieuwe bepalingen voor hennepproductie, is het staten en indianenstammen verboden om het interstatelijk transport of de verzending van hennep die legaal is geproduceerd onder een staats- of stamplan of licentie die is uitgegeven onder het USDA-plan of de 2014 Farm Bill, cease te zetten; . De gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, overweegt groen licht te geven voor de ontwikkeling van een moist op de hennepindustrie, zolang deze aan haar eisen voldoet. Donderdag maakte Noem bekend dat ze weliswaar geen voorstander is van hennep, maar niet tegen het wetsvoorstel zou zijn als de wetgever het goedkeurt en het aan haar eisen voldoet. In een gesprek met KELO legde Noem haar eisen uit, waarvan ze zei dat het gewas strikte voorschriften moet hebben en dat de wetgevers een manier moeten bedenken om het hennepprogramma te betalen.

Motiveerde Nepotisme Gouverneur Kristi Noem Om Een ​​veto Uit Te Spreken Over Industriële Hennep In South Dakota?

De functionele kenmerken van het consumeren van hashish via de spijsvertering vormen nog andere belangrijke uitdagingen. Het inademen van cannabisrook veroorzaakt een snelle intoxicatie die relatief snel “piekt” en, ervan uitgaande dat er geen consumptie meer is, in een voorspelbaar tempo afneemt, wat qua cadans vergelijkbaar is met het drinken van alcohol. Wanneer hashish how does delta 8 compare to thc echter wordt verteerd, beginnen de bedwelmende effecten pas na een uur of langer.

 • Het federale ministerie van landbouw zou het hennepplan nog moeten goedkeuren, en dit zou de boeren minder dan genoeg tijd geven om deel te nemen aan het plantseizoen van 2020.
 • Nu heeft gouverneur Noem haar boodschap via de Wall Street Journal naar een veel groter publiek gebracht en heeft ze uitgelegd waarom ze de legalisering van industriële hennep in haar staat niet zal steunen.
 • “Het slaat nergens op”, zei de voorzitter van de South Dakota Farmers Union, Doug Sombke.
 • “Naar mijn mening onvermijdelijk omdat we de steun van het publiek al hebben gezien”, zei senaatsleider Gary Cammack na het besluit van Klinger.

Het kantoor van de gouverneur suggereert echter dat Amerikanen nu wroeging van kopers ervaren als het gaat om legalisatie, ondanks peilingen die groeiende steun voor cannabis aantonen, jaren nadat Colorado en Washington recreatief gebruik voor het eerst legaliseerden. De wet was een krachtige en duidelijke illustratie van het vermogen van de federale overheid om actie op staatsniveau te beïnvloeden. Staten zouden verplicht zijn om de leeftijd voor alcoholconsumptie te verhogen tot 21 jaar, aldus de maatregel, of 10% van de federale snelwegfondsen te verliezen, een daad van wetgevende dwang die het hele land dwong om tegen 1988 in de pas te lopen. De hoop op legale hennepproductie in South Dakota kwam tot stilstand toen gouverneur Kristi Noem zijn veto uitsprak tegen een wetsvoorstel dat was goedgekeurd door de wetgevende macht van de staat. PIERRE, SD – Wetgevers van South Dakota en gouverneur Kristi Noem kwamen dinsdag met heel verschillende kostenramingen voor het legaliseren van industriële hennep, en presenteerden een laatste hang-up voor de oplossing van hun jarenlange geschil. “Er zullen ook verschillende andere bijkomende kosten zijn, zoals veiligheid, training en handhaving, en vele andere.

Nebraska: Pleitbezorgers Slagen Er Niet In Om Toegang Tot Stembiljetten Te Beveiligen Voor Legalisatie Van Medische Marihuana

De Tweede Kamer ging akkoord en keurde het wetsvoorstel voor uitstel van medicinale cannabis goed. Activisten bleven echter bezorgd dat de vertraging gouverneur Noem de tijd zou geven om de maatregel ongedaan te maken en medicinale cannabis was ist besser cbd öl oder kapseln weg te nemen waar de mensen op hadden gestemd. Amerikaanse staten die nog geen wetgeving voor industriële hennep hebben aangenomen, zijn nu erg in de minderheid – en de meeste van degenen die dat nog moeten doen, zijn goed op weg.

South Dakota Governor Continues To Fight Against Hemp

De financiers van het initiatief voerden aan dat het voldeed aan de regel voor één onderwerp omdat alle bepalingen betrekking hadden op dezelfde plantensoort. Maar de rechtbank merkt op dat de medische marihuana-bepaling, in tegenstelling tot de recreatieve marihuana-bepalingen, geen minimumleeftijd voor consumptie oplegde. De rechters wijzen er ook op dat amendement A zelf hennep definieert, een niet-psychoactieve variëteit van hashish met een minimale hoeveelheid THC, in tegenstelling tot marihuana. Ze zeggen dat het behandelen van “de regulering van producten met een gedeelde biologische oorsprong als hebbende hetzelfde doel of doel, amendement A tot abstractie zou leiden en het doel waarvoor artikel XXIII, 1 werd aangenomen, zou wegnemen.” In een opiniestuk gepubliceerd in de Wall Street Journal op maandagavond, zei de Republikeinse regering Kristi Noem dat South Dakota zich niet zou aansluiten bij de andere staten die hebben gelegaliseerd totdat de wetshandhaving een betrouwbare en efficiënte methode heeft om marihuana te onderscheiden van industriële hennep.

Waarom Is De Gouverneur Van South Dakotas Nog Steeds Tegen Het Legaliseren Van Industriële Hennep?

Gouverneur Kristi Noem sprak zijn veto uit over een wetsvoorstel voor legalisering van hennep tijdens de wetgevende zitting van 2019 en wetgevers gingen onmiddellijk aan de slag om een ​​nieuw wetsvoorstel voor te bereiden voor de zitting van volgend jaar. Echter, in een beweging die de gouverneur op ramkoers met wetgevers zet, heeft Noem gezworen een veto uit te spreken tegen een dergelijk wetsvoorstel zodra het op haar bureau ligt. Hoewel het ministerie van Landbouw in South Dakota richtlijnen voor industriële hennep had vrijgegeven, was South Dakota een van de drie staten die de hennepproductie niet goedkeurden vanwege het verzet van de gouverneur. Sommige hennepplannen van de indianenstammen wachten nog op goedkeuring door de USDA, en de Flandreau Santee Sioux-stam heeft al toestemming gekregen om hennep te kweken door de USDA. Ondertussen moest South Dakota het transport van hennep tussen staten toestaan ​​om te voldoen aan de federale wetgeving. Vorig jaar maakte de gouverneur gebruik van haar macht en sprak haar veto uit over het wetsvoorstel, en ze was van plan hetzelfde te doen dit jaar. Noem voerde aan dat het legaliseren van hennep een toegangspoort zou zijn tot legalisatie van marihuana. https://www.youtube.com/embed/

Met betrekking tot IM 26 introduceerde gouverneur Noem HB 1100, wat de invoering van medicinale cannabis voor langere tijd zou Money Is Green: The Cannabis Industry Boom vertragen. Ze beweerde dat de staat meer tijd nodig had om een ​​systeem op te zetten voordat de medische markt werd geïmplementeerd.

Bod Australia Scoort Amerikaanse Cbd-productcertificering

Het succes van het bredere initiatief, amendement A, was vooral opvallend omdat het de overhand had met een marge van acht punten in een staat die grotendeels Republikeins en grotendeels conservatief is. Maar dankzij een juridische uitdaging ondersteund door de Republikeinse regering Kristi Noem, werd amendement A bijna onmiddellijk verstrikt in rechtszaken, en afgelopen woensdag vernietigde het Hooggerechtshof van South Dakota het definitief en oordeelde dat de maatregel in strijd was met de “single subject How Spa Owners And Massage Therapists Can Use CBD“-regel voor grondwetswijzigingen .

South Dakota Governor Continues To Fight Against Hemp

De 4-1-beslissing van de rechtbank heeft geen invloed op maatregel 26, die medicinaal gebruik van marihuana toestaat en afgelopen november werd aangenomen met steun van 70 procent van de kiezers. Maar tenzij de staatswetgever het in amendement A vervatte beleid zelfstandig uitvoert, betekent de uitspraak dat aanhangers van bredere legalisering volgend jaar opnieuw moeten proberen met een initiatief dat tegemoetkomt aan de juridische bezwaren van de rechtbank. “Totdat de wetshandhaving sale now on snel en betaalbaar onderscheid kan maken tussen marihuana en hennep, hebben staten die hennep hebben gelegaliseerd, in wezen ook marihuana gelegaliseerd”, schrijft gouverneur Noem. Noem krijgt waarschijnlijk druk van de agrarische sector om een ​​soort programma over hennep/CBD-olie toe te staan, en krijgt enige druk van wetshandhavers om op koers te blijven. Net als bij wind en zon, loopt South Dakota achter en laat deze industrie naar andere staten gaan.

Onderzoek Toont Aan Dat Psilocybine De Potentie Heeft Om Alcoholverslaving Te Behandelen

Hoewel industriële hennep is gelegaliseerd door de Agricultural Improvement Act van 2018, neemt regering Noem een ​​harde houding aan tegen het gewas en beschouwt hennep als een toegangspoort tot legale hashish. Het opiniestuk van de gouverneur is niet de enige keer dat ze zich onlangs sterk heeft uitgesproken tegen industriële hennep.

 • Maar toen het wetsvoorstel in maart naar Noem werd gestuurd, koos ze ervoor om een ​​veto uit te spreken over de maatregel in plaats van te ondertekenen.
 • Vorig jaar maakte de gouverneur gebruik van haar macht en sprak haar veto uit over het wetsvoorstel, en ze was van plan hetzelfde te doen dit jaar.
 • Maar zonder een manier voor wetshandhavers om het verschil tussen hennep en marihuana te zien, legaliseert het legaliseren van hennep beide vormen van cannabis.
 • Qualm zei verder dat de huidige wetgeving noodclausules bevat, zodat als deze wordt goedgekeurd, deze onmiddellijk van kracht zou zijn, zodat telers kunnen deelnemen aan het plantseizoen van de lente.
 • De laatste tijd heeft ze artikelen over het onderwerp gepubliceerd in de reguliere media, eerst op de Argus Leader.

Er is echter het toegevoegde component van de associatie van hennep met zijn neefje marihuana dat sommige problemen zeker complexer maakt, zoals hennepstaten hebben ontdekt. Maar of die uitdagingen opwegen tegen de langetermijnvoordelen van het gewas, hangt af van met wie u spreekt. Industriële hennepplanten die het wettelijke THC-gehalte overschrijden, moeten worden gesaneerd of verwijderd onder toezicht van DANR of DPS. Licentiehouders order here moeten een plan overleggen voor de sanering of verwijdering van niet-conforme industriële hennep. Alle verwijdering of sanering van niet-conforme industriële hennep moet voldoen aan de USDA- en DANR-richtlijnen. Deze henneppartijen moeten chemisch of mechanisch worden vernietigd en niet-ophaalbaar, niet-opneembaar en ongeschikt worden gemaakt om in de handelsstroom te komen met behulp van door de USDA goedgekeurde verwijderingsrichtlijnen.

Gouverneur Van Rhode Island Ondertekent Wetsvoorstel Voor Legalisering Van Cannabis

Qualm zei verder dat de huidige wetgeving noodclausules bevat, zodat als deze wordt goedgekeurd, deze onmiddellijk van kracht zou zijn, zodat telers kunnen deelnemen aan het plantseizoen van de lente. Het federale ministerie van landbouw zou het hennepplan nog moeten goedkeuren, en dit zou de boeren minder dan genoeg tijd geven om deel te nemen aan het plantseizoen van 2020. https://www.youtube.com/embed/

Het was de eerste in de natie die recreatieve en medicinale cannabis tegelijkertijd legaliseerde. Bij het horen van de belofte van Noem om een ​​veto uit te spreken tegen een wetsvoorstel voor de legalisering van hennep in 2020, weigerde de Republikeinse Rep. Lee Qualm, de voorzitter van de hennepcommissie, commentaar te geven op de kwestie totdat hij de kans kreeg om het hoofdartikel van de gouverneur te lezen. Staatswetgevers email extractor bleken meer bereid om hun persoonlijke opvattingen over marihuana opzij te zetten uit eerbied voor het beleid dat de kiezers prefereerden. “Naar mijn mening onvermijdelijk omdat we de steun van het publiek al hebben gezien”, zei senaatsleider Gary Cammack na het besluit van Klinger. “Ik heb niet voor recreatieve marihuana gestemd, maar mijn kiezers wel”, voegde Greg Jamison, een andere Republikeinse senator, toe.

De Gouverneur Staat In De Oppositie

Een wetgevende strijd over legale hennep tussen staatswetgevers en Gov. Noem is al maanden aan het brouwen. In maart sprak gouverneur shop here Noem zijn veto uit tegen HB 1191, een wetsvoorstel dat industriële hennep in South Dakota zou hebben gelegaliseerd.

 • De functionele kenmerken van het consumeren van hashish via de spijsvertering vormen nog andere belangrijke uitdagingen.
 • Het amendement schrijft ook voor dat de wetgever tegen 2022 een systeem voor regulering van de teelt, verwerking en verkoop van hennep moet uitwerken, samen met een systeem voor het verlenen van vergunningen en regulering van marihuanabedrijven.
 • Sinds de algemene verkiezingen van november 2020 heeft de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, R, openlijk campagne gevoerd tegen elke legalisering van hashish.
 • Bovendien kreeg IM 26, dat medicinale cannabis legaliseerde, bijna 70 procent van de stemmen.

Desondanks zei gouverneur Noem dat ze rekening houdt met de benarde situatie van boeren. Na de legalisering van hennep op federaal niveau hebben de wetgevers van South Dakota, internet als die in veel andere staten, eerder dit jaar een moist aangenomen die henneplandbouw zou hebben gelegaliseerd. Maar toen het wetsvoorstel in maart naar Noem werd gestuurd, koos ze ervoor om een ​​veto uit te spreken over de maatregel in plaats van te ondertekenen. De organisatie van Schweich verzamelt handtekeningen voor een stemmingsinitiatief in 2022 dat recreatieve marihuana zou legaliseren. Ondertussen wordt verwacht dat de staatswetgever tijdens zijn volgende zitting twee legalisatiewetten zal overwegen, hoewel hun lot onzeker is gezien de oppositie van Noem.

Nebraska Medical Pot Initiative Komt Niet In Aanmerking Voor Stemming

Twee weken geleden beschreef ze in haar wekelijkse column in de lokale krant duidelijk haar gevoelens over de kwestie. “Ik twijfel er niet aan dat het normaliseren van hennep, web als het legaliseren van marihuana, deel uitmaakt van een grotere strategie om de handhaving van de drugswetten te ondermijnen en gelegaliseerde marihuana onvermijdelijk te maken”, zei Noem in een verklaring bij haar veto. De situatie in South Dakota is niet de eerste keer dat een gouverneur zich verzet tegen een door de burger goedgekeurde maatregel. De voormalige gouverneur van Maine, Paul LePage, R, die zichzelf omschrijft als “Donald Trump vóór Donald Trump”, was tegen de kiezer die in 2016 de recreatieve cannabismaatregel goedkeurde. Pas in 2020, vier jaar nadat de kiezers recreatieve cannabis How Does CBD Improve Your Heart Health? legaliseerden, begon er een markt in de staat.

De gouverneur sprak vorig jaar zijn veto uit over een wetsvoorstel om hennep te legaliseren en maakte duidelijk dat ze van plan was dit jaar een veto uit te spreken over het voorstel, omdat het zou kunnen leiden tot de legalisering van marihuana. Maar net voordat de sessie begon, veranderde ze van standpunt en zei ze industriële hennep toe te staan ​​als order het wordt gereguleerd door “vier vangrails” om te zorgen voor handhaving, regulering, transportvergunningen en financiering. Amendement A stond ondertussen de legalisatie, regulering en belastingheffing van marihuana toe. Het gaf de wetgever ook groen licht om wetten aan te nemen met betrekking tot hennep en die de toegang tot medicinale marihuana beïnvloeden.

Gouverneur South Dakota Onder Vuur Vanwege Hennepleugens

Staatswetgevers probeerden haar veto terzijde te schuiven, maar kwamen slechts vier stemmen te kort. Industriële hennep en CBD werden gelegaliseerd, maar er werd door de abt geen further geld toegewezen om testapparatuur aan te schaffen die onderscheid kan maken tussen THC-dominante hashish en industriële hennep die zero,3 procent THC of minder bevat. De Republikeinse gouverneur zei dat ze van plan is om een ​​veto uit te spreken tegen een wetsvoorstel om henneplandbouw in de staat te legaliseren als de wetgever een dergelijke maatregel aanneemt. De groeiende CBD-markt biedt Amerikaanse boeren de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een mogelijk lucratieve bron van inkomsten.

South Dakota Governor Continues To Fight Against Hemp

De hennepwetten in South Dakota zijn nieuw en moeten nog worden goedgekeurd door de USDA. Alle hennep- en CBD-producten worden in die staat echter nog steeds als illegaal beschouwd.

Regelgeving Voor De Verpakking Van Eetwaren

Binnen 30 dagen na het planten moet elke licentiehouder documentatie indienen bij de afdeling om het kind en de variëteit van industrieel hennepzaad te identificeren dat is geplant met de overeenkomstige partij. Deze inspectie verifieert de GPS-coördinaten van de teeltlocaties en het beplante areaal of vierkante voet. Deze moist Best Vegan CBD Gummies by JustCBD, HB 1008, legaliseert de teelt, verwerking en het transport van hennep in South Dakota. https://www.youtube.com/embed/

Dat Noem de schijnbare onvermijdelijkheid van legalisering van marihuana inriep, was veelzeggend, een bewering dat de staat een landelijke beweging dwarsboomt om de drug te destigmatiseren en te decriminaliseren. South Dakota heeft lange tijd een diepe vijandigheid getoond tegenover het gebruik van wiet; het Marijuana Policy Project heeft gezegd dat de bezitswetten van de staat misschien wel de strengste van het land zijn. Zelfs als je een kleine hoeveelheid marihuana bij je hebt, kun je een jaar gevangenisstraf krijgen.

Zelfs als de staatswetgevers de stemmen kunnen verzamelen om een ​​nieuw veto van de gouverneur teniet te doen, zouden de eerste boeren die hennepgewassen kunnen planten in juli 2020 zijn. Dit wordt als te laat in het groeiseizoen beschouwd en boeren zouden moeten wachten tot het voorjaar van 2021. Met boeren die nieuwe winstgevende gewassen nodig hebben, vooral omdat velen een klap hebben gekregen van de handelsoorlog van president Trump, zou de positie van de gouverneur zeer impopulair kunnen worden.

South Dakota Governor Continues To Fight Against Hemp

Maar zonder een manier voor wetshandhavers om het verschil tussen hennep en marihuana te zien, legaliseert het legaliseren van hennep beide vormen van hashish. Kiezers in South Dakota hebben afgelopen november geschiedenis geschreven door tegelijkertijd stembusinitiatieven goed te keuren die gericht zijn op het legaliseren van recreatief en medicinaal gebruik van marihuana.

Dit is in strijd met de federale wetgeving, maar hoe dan ook, CBD in South Dakota is niet legaal. HW is strategisch gepositioneerd binnen de snelgroeiende hennepsector met een staff van journalisten die werken om een ​​groeiend aantal openbare en particuliere bedrijven te helpen een breed publiek van investeerders, consumenten en leden van de media te bereiken. We maken gebruik van een uitgebreid netwerk van meer dan 5.000 belangrijke syndicatie-outlets om ongeëvenaarde zichtbaarheid, erkenning en inhoud te leveren aan de hennepindustrie. De totale kosten van het starten van het hennepprogramma zouden $ 1,9 miljoen bedragen, en de further kosten voor het onderhouden van het hennepprogramma van $ 1,6 miljoen, schat het kantoor van Noem.

Met de goedkeuring van de Farm Bill van 2018 afgelopen december, is het nu legaal volgens de federale wetgeving om hennep te kweken, in de Farm Bill gedefinieerd als soorten hashish sativa die minder dan zero,3% THC bevatten. Sinds de algemene verkiezingen van november 2020 heeft de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, R, openlijk campagne gevoerd tegen elke legalisering van cannabis. Tijdens de verkiezingen van 2020 kreeg amendement A, dat recreatieve cannabis 10 Tips For Beating Holiday Stress voor volwassenen van 21 jaar en ouder zou legaliseren, 54 procent van de stemmen. Bovendien kreeg IM 26, dat medicinale hashish legaliseerde, bijna 70 procent van de stemmen. Dit maakte South Dakota de eerste staat die zowel medicinale als recreatieve cannabis legaliseerde. In oktober 2020 keurde de USDA het hennepplan van South Dakota goed, waardoor boeren in 2021 een hennepteeltvergunning kunnen aanvragen.

Uiteindelijk waren noch economische prikkels, noch het risico van vermeende hypocrisie voldoende om de bedenkingen van Noem te overwinnen. Toen de henneprekening in maart op haar bureau belandde, na overweldigende steun te hebben gekregen in de door de GOP gecontroleerde wetgevende macht van South Dakota, sprak Noem er een veto uit.

 • Ze zeggen dat het behandelen van “de regulering van producten met een gedeelde biologische oorsprong als hebbende hetzelfde doel of doel, amendement A tot abstractie zou leiden en het doel waarvoor artikel XXIII, 1 werd aangenomen, zou wegnemen.”
 • Tijdens de verkiezingen van 2020 kreeg amendement A, dat recreatieve cannabis voor volwassenen van 21 jaar en ouder zou legaliseren, 54 procent van de stemmen.
 • Met boeren die nieuwe winstgevende gewassen nodig hebben, vooral omdat velen een klap hebben gekregen van de handelsoorlog van president Trump, zou de positie van de gouverneur zeer impopulair kunnen worden.
 • Die bezorgdheid lijkt grotendeels misplaatst in de context van de verkiezingen van afgelopen november, aangezien South Dakotans tegen amendement A konden stemmen terwijl ze voor Maatregel 26, het medische marihuana-initiatief, stemden, zoals velen van hen deden.

Kiezers daar hebben sinds 2006 twee keer steminitiatieven afgewezen om medicinale marihuana te legaliseren, waaronder met een marge van maar liefst een procent in 2010. Uit een vorig jaar gepubliceerd onderzoek bleek dat South Dakota het op twee na hoogste share marihuana-arrestaties in het land had. Terwijl de houding ten opzichte van marihuana vrijwel in het hele land is verzacht, staat South Dakota op het punt een van de laatst overgebleven mensen te worden, onherbergzaam voor alle soorten hashish. De aanhangers van amendement A bekritiseerden de beslissing van het Hooggerechtshof van South Dakota en zeiden dat er geen bewijs was dat kiezers in de struggle waren over wat het initiatief zou doen. In een opiniestuk gepubliceerd in de Wall Street Journal zwoer gouverneur Noem zijn veto uit te spreken tegen elke moist op de legalisering van hennep die haar bureau bereikt.

Biden Zal Zich Niet Verbinden Om Een ​​wetsvoorstel Te Ondertekenen Om Marihuana Federaal Te Legaliseren

“De beslissing van vandaag heeft geen invloed op de uitvoering door mijn regering van het medicinale-cannabisprogramma dat de kiezers in 2020 hebben Here’S Why It’S Important To Stick With A Good CBD Brand goedgekeurd. Dat programma is eerder deze maand gelanceerd en de eerste kaarten zijn al uitgegaan naar in aanmerking komende personen.”

 • Na de legalisering van hennep op federaal niveau hebben de wetgevers van South Dakota, web als die in veel andere staten, eerder dit jaar een moist aangenomen die henneplandbouw zou hebben gelegaliseerd.
 • Donderdag maakte Noem bekend dat ze weliswaar geen voorstander is van hennep, maar niet tegen het wetsvoorstel zou zijn als de wetgever het goedkeurt en het aan haar eisen voldoet.
 • Hoewel industriële hennep is gelegaliseerd door de Agricultural Improvement Act van 2018, neemt regering Noem een ​​harde houding aan tegen het gewas en beschouwt hennep als een toegangspoort tot legale hashish.

Bovendien heeft het ministerie van Volksgezondheid specifieke behoeften met betrekking tot het medische marihuanaprogramma’, voegde gouverneur Noem eraan toe in haar budgettoespraak. Gouverneur Noem bracht de rechtszaak aan de orde tijdens een jaarlijkse toespraak over de staatsbegroting. Ze zegt dat, omdat de rechtszaak vordert, ze opties moet creëren die de mogelijkheid van zowel overwinning als nederlaag voor de klacht omvatten. Dat wil zeggen dat een van de voorgestelde begrotingskosten de kosten van regelgeving voor zowel medicinaal als voor volwassenen gebruikt cannabis zal moeten omvatten; de andere zal alleen rekening houden met medicinale hashish, die niet wordt aangevochten in de rechtszaak. South Dakota was een van de vijf staten die de marihuanawetgeving in november 2020 goedkeurde.

Hennepgevechtslijnen Getekend Tussen Wetgevers In South Dakota En Gouverneur Noem

Noem wil ook dat de velden en hennepfaciliteiten worden doorzocht en geïnspecteerd door wetshandhavers. Wetgevers in Wyoming en South Dakota werden aangemoedigd om dit jaar actie te ondernemen nadat het Congres het grootste overgebleven obstakel had verwijderd door hennep federaal legaal te maken met de goedkeuring van de Farm Bill van 2018 in december. “Het slaat nergens op”, zei de voorzitter van de South Dakota Farmers Union, Doug Sombke. Er is een vergelijkbare sfeer van onvermijdelijkheid over het verbod op recreatief marihuana, dat sinds 2012 door tientallen staten en steden is afgeschaft. Wyoming Rep. Bunky Loucks, die de moist 3 Natural Ways To Cope With Back-To-School Stress voor de legalisering van hennep in zijn staat sponsorde, zei vorige week dat Wyoming er baat bij zou hebben als Noem zijn veto zou uitspreken over legalisatie in South Dakota, volgens de Rapid City Journal.

Hierdoor bestaat het risico dat mensen nietsvermoedend overmatig consumeren omdat ze van de smaak genieten en geen effecten voelen. De cannabisbieren die op de Canadese markt komen, zijn doordrenkt met precieze hoeveelheden gedistilleerde THC die in werking treden, pieken en dalen met de geschatte snelheid en het tempo van alcohol. Maar een patstelling tussen het Huis en de Senaat eindigde HB 1100, waardoor IM 26 op tijd kon beginnen. Hoewel medicinale hashish Copd: Can CBD Help? legaal is in South Dakota, vindt er nog steeds geen verkoop plaats buiten inheemse stammen. Stammen werken afzonderlijk van de staatsregering en hebben kaarten voor medicinale hashish uitgegeven aan mensen die recepten hebben van bevoegde artsen.

Gouverneur South Dakota Slaagt Erin Kiezers Te Blokkeren

Het voorgestelde price range wijst $ four.161.502 toe om marihuana-regulering te bereiken tegen 1 april 2022, de deadline die is vastgelegd in de nieuwe wet. Gouverneur Noem zegt dat gelegaliseerde marihuana zal leiden tot hogere uitgaven voor openbare veiligheid. “South Dakota is een plaats waar de rechtsstaat en onze grondwet ertoe doen, en daar gaat het besluit van vandaag over amendement A over”, zei Noem op Twitter na de uitspraak van vorige week. https://www.youtube.com/embed/

Dit betekent dat CBD-producten die zijn afgeleid van hennep met minder dan 0,3% THC legaal zijn in South Dakota. Industriële hennep en legale cannabis how to take cbd oil for cancer kunnen zorgen voor banengroei en verlichting voor patiënten zonder de afbrokkeling van de moderne beschaving in te luiden.

Het is onzeker hoe, wanneer en zelfs of de grote Canadese merken zullen proberen hun met THC doordrenkte bieren op de markt te brengen in Amerikaanse staten waar ze legaal zijn. Cannabis blijft een Schedule 1-medicijn in de VS, dus geïnfuseerde bieren kunnen niet naar de VS worden geëxporteerd of tussen Amerikaanse staten worden verzonden als ze hier worden gebrouwen. Desalniettemin creëert de volgende golf van met THC doordrenkte dranken het opwindende vooruitzicht dat alcohol met zijn lange lijst van negatieve gezondheids- en sociale gevolgen geleidelijk wordt verdrongen door cannabis. Bezorgd dat South Dakota “niet klaar” was voor 3 Innovative Ways To Get More CBD Into Your Diet gelegaliseerde hennepproductie omdat het te moeilijk zou zijn voor wetshandhaving om te reguleren, maakte Noem eerder bekend dat ze tegen het wetsvoorstel was, hoewel ze niet met een veto had gedreigd. Na te hebben besloten om tijdens de wetgevende vergadering van volgend jaar opnieuw te proberen een wetsvoorstel voor legalisering van hennep te krijgen, hebben wetgevers in South Dakota deze zomer gewerkt aan het opstellen van een nieuwe maatregel. Maar tijdens een vergadering van de hennepstudiecommissie vorige maand klaagden wetgevers over het feit dat overheidsinstanties die de kwestie moeten bestuderen, niet veel vooruitgang hebben geboekt.

“Ik twijfel er niet aan dat het normaliseren van hennep, net als het legaliseren van medicinale marihuana, deel uitmaakt van een grotere strategie om de handhaving van de drugswetten te ondermijnen en gelegaliseerde marihuana onvermijdelijk te maken”, zei ze in een verklaring na haar veto. Het kantoor van de gouverneur voerde aan dat de legalisatie van industriële hennep de manier waarop de staat zijn marihuanawetten handhaaft fundamenteel zou veranderen en een uitbreiding van het personeel, het testen van drugs en wetshandhaving in drie overheidsinstanties zou vereisen. Wetgevers wierpen het als een landbouwprogramma dat vergelijkbaar is met andere gewassen, waarvoor toezicht door slechts één persoon en parttime exams door wetshandhavers nodig zouden zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *